Bumbu The Original Rum
Barbados-i rum és karibi fűszerek. Egy legenda kelt életre: a XVI-XVII. században már készítettek és fogyasztottak fűszerezett rumokat, ezen receptúrákat idézi fel a Bumbu.
Ízvilág:
Vanília, karamell, mézes lágyság, banános csokoládé, jamaikai szegfűbors (fahéj – szegfűszeg – enyhe borsosság), mangó és ananász, pici zsálya és gyömbér.
The Heart
Barbados. Egy különleges karibi sziget. Nem csak történelme miatt (portugál hajósok
fedezték fel a szigetet az 1500-as évek végén, és a helyi fügefák léggyökereiről, mint
" szakállas fákról" adták a nevét: Barbados 1627-től már angol gyarmat, ahol a dohány- és
gyapot-termesztés mellett hamar meghonosodott a cukornád), hanem a kialakulása is
egyedi (nem vulkáni eredetű, mint a többi karibi sziget, hanem korallzátonyokon jött létre,
emiatt a vize mészkőn át szűrődött, különlegesen tiszta).
The Cane
Cukornád. Minden rum alapja. A Bumbu rumhoz a karibi szigetek válogatott termését
használják fel.
The distillery
A lepárló. A Bumbu rum egy 1893-ban létesült lepárlóban készül, mely az elmúlt 120 év
során folyamatosan termelt. A fermentáció (erjesztés) olyan élesztőtörzzsel megy végbe,
melynek eredete az 1840-es évekre nyúlik vissza. Kétszeres lepárlást végzünk,
oszloplepárlókban. Az érlelés amerikai ex-Bourbon hordókban történik.
A Bumbu palack:
az ultranehéz palack, a patinás, fém jelzés és a
klasszikus, nagy méretű, régivágású dugó ad egyedi
megjelenést a Bumbu rumnak.