Varga Egri Bikavér
színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyossá teszi a bort
Természeti és kulturális adottságai az Egri borvidéket hazánk egyik legfontosabb borrégiójává emelik. Családunk mintegy 60 hektár szőlőt telepített a borvidék legjobb fekvésű területein, így Egri Bikavérünk jelentős részben saját szőlőnkből készül. Fő alkotó fajtái a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Kékoportó és a Zweigelt. A bikavér az a borunk, amely minden évjáratban közel azonos, kiegyensúlyozott minőséget eredményez. Ennek egyik fő oka a hosszú érlelés, amelyből minimum 12 hónap nagy fahordóban történik. A másik, hogy az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőségünk nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyossá, jó illatúvá teszi a bort. Fogyasztását magyaros ételekhez, vörös húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 18° C-on ajánljuk. Kedves egészségére!